Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση Ελύτη-Παπαδιαμάντη:Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση του Σχολείου μας

Του Γιάννη Δ. Λύρα - Εκπαιδευτικού
Το δημοτικό σχολείο Βαλύρας με αφορμή το έτος Παπαδιαμάντη- Ελύτη, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια, στις 3-6-2011, παρουσίασε με λόγο, ποίηση, βίντεο, έκθεση βιβλίου, κατασκευών, χορών, τραγουδιών και αποσπασμάτων από τη ζωή και το έργο τους, θέλοντας να τιμήσει την προσφορά τους στην ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία.
Η όλη προετοιμασία και παρουσίαση έγινε από τους μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης με τη συνεργασία και καθοδήγηση των δασκάλων τους Καράμπελα Βασίλη,Τσαγκάρη-Γεωργακοπούλου Σταυρούλας, τη συμπαράσταση του διευθυντή του σχολείου Κωτσάκη Γιάννη και του συλλόγου διδασκόντων.
Το πρόγραμμα επιμερίστηκε ισομερώς στους 2 λογοτέχνες και ύστερα από την άψογη παρουσίαση δόθηκε ελαφρύ δείπνο στους προσκεκλημένους, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου εντυπωσίασαν οι μαθητές με τους χορούς πάνω σε μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη, και ταυτόχρονα το καράβι να πλέει πάνω στα κύματα της θάλασσας, που ήταν ένα μπλε πανί το οποίο λίκνιζαν οι μαθητές.Ας σημειωθεί ότι το καραβάκι είναι μια ιδέα κατασκευής του γονέα Γιάννη Σγούρου, από την Αρσινόη.
Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, γονείς και μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Αναστάσιος Ηλιόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Δαβίλλας Γεώργιος, ο πρώην δήμαρχος Ιθώμης Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος, ο περιφερειακός σύμβουλος και διευθυντής του λυκείου Μελιγαλά Σταυριανόπουλος Θεόδωρος και συνάδελφοι δάσκαλοι.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και δασκάλους που με τις πολιτιστικές-πολιτισμικές τους δραστηριότητες, τιμούν το σχολείο και την τοπική κοινωνία, μαθαίνοντας και τιμώντας πρόσωπα ,γεγονότα και καταστάσεις, συνδέοντας παρελθόν παρόν και μέλλον, για το καλό όλων μας, γιατί ήταν ένα γεμάτο δίωρο με καταιγισμό και των 5 αισθησεών μας. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου